Blog Post

Heb je ook een goed voornemen voor 2022?

karinloogman • jan. 14, 2022

De kids die ik mag begeleiden, hebben dat zeker! Maar allemaal heel verschillend. Het gaat van minder op TikTok zitten tot meer aan school doen en van leren koken naar vaker de hond uitlaten.


Hoezo maken we goede voornemens?


Je bent je bewust, dat je iets wilt veranderen in je leven. Anders maak je sowieso geen goede voornemens.


“Goede voornemens” bestaan uit twee aspecten: Het doel én de weg ernaartoe. Je goede voornemen is het einddoel dat je wilt behalen, de weg ernaartoe is echter minstens zo belangrijk!


Het doel geeft je focus, de juiste richting en inspireert je de weg ‘te gaan lopen’. Maar met het einddoel voor ogen vergeten we vaak de weg ernaartoe en willen het liefst zo snel mogelijk het einddoel halen. Wanneer dat dan niet lukt, zijn we teleurgesteld. Vooral in onszelf. En dat is waarom louter goede voornemens bedenken en dit willen uitvoeren, niet werkt. Uiteindelijk is het sneuvelen van goede voornemens een bevestiging, dat we te maken hebben met onbewuste en beperkende overtuigingen.


Kinderen willen ook graag hun schoolwerk anders aanpakken. Dat is wat ik vaak merk in de huiswerkklas en bij de kinderen die ik  begeleid bij plannen. ‘De wil’ is er gelukkig wel, maar de HOE is een groot vraagteken. Ze weten vaak echt niet waar ze moeten beginnen met huiswerk. Daarom is de logische volgorde meestal om te beginnen met het vak dat ze leuk vinden. Bij mij rijzen dan direct interessante vragen: Wat maakt dat je dat vak leuk vindt? Ligt daar je interesse? Is het een makkelijk vak? Is de leerkracht leuk? Weten je ouders veel van dit vak? Kortom het kan nog alle kanten uit… En vaak trekken de kinderen en wij hier al snel conclusies uit. 


Ik kwam een keer op een ouderavond bij de school van onze kinderen. Daar zaten we met ongeveer 150 ouders in de aula. De directeur van de school vroeg welke ouders nu een baan hadden of werkzaam waren in het vak waarin ze een vervolgopleiding hadden gedaan na de middelbare school. Ik schrok me een hoedje toen ik rondkeek en zag dat er maar rond de tien ouders opstonden. Vanaf dat moment kijk ik ook anders naar de vragen in mijn intake formulier: In welk vak ben je goed? Welk vak vind je leuk of juist heel stom?


Goed voornemen: vooruitkijken

Graag help ik je met een goed voornemen voor 2022, namelijk verder vooruitkijken. Vooruitkijken is de basis voor een goede huiswerkplanning. 


En zou je het niet geweldig vinden als je kind:

  • de juiste prioriteiten stelt, wat resulteert in het leren van de juiste leerstof?
  • gemotiveerd is om huiswerk te maken?
  • balans vindt tussen huiswerk en vrije tijd?
  • overzicht krijgt en daarmee rust creëert?
  • een training in plannen krijgt voor het leven?

Schrijf je nu in voor mijn gratis webinar ‘vooruitkijken’ via deze link: "Ja, ik schrijf mij in voor het gratis webinar"


In mijn webinar vertel ik je meer over mijn leerstrategie ‘vooruitkijken’ en leer ik je meer over een goede planning en hoe vooruitkijken hierin een belangrijke plek inneemt. Stap voor stap neem ik je mee in het proces om jou vervolgens te laten ervaren dat je door vooruit te kijken je het huiswerk van je kind nog beter kunt organiseren. 


Mijn webinar geef ik op dinsdag 25 januari 2022 om 19.30 uur.


Ben jij ook enthousiast?


Wacht dan niet langer en schrijf je nu in voor mijn gratis webinar.

Heb je verder nog vragen of wil je jouw goede voornemens met mij delen, dan laat het gerust weten.


Tot snel!

Met geplande groet,
Karin Loogman


Share by: